LITE VARDAG PÅ UXås

Vi har fått ett nytillskott i kenneln! Vi har fått möjlighet att köpa in Kustmarken's Helga som varit exporterad till Tyskalnd i 2,5 år. Nu är hon tillbaka på Svensk mark och här hoppas vi hon ska bli vår nya tävlings och avelshund.
Helga med sin energi är ett riktigt lyckopiller!
Det här med avel är inte bara kul. Vår härliga Jarla hade dessvärre ED:2. Mycket tråkigt på en så lovande hund. Vi omplacerade henne därför hos vår vän Cissi där hon nu kommer bli träning och sällskapskompis till Cissi och hennes andra hund Pajas.  


Vinter igen på Uxås och hundarna älskar det. Vi fick ett tillfälligt besök av Uxås Criga som kom hit på lite kollo för ett tag och Jarla fick en kompis att hänga med. 
Vår Tökk har nu hunnit fylla 10 år. Hon är fortfarande still going strong men bekväm av sig på det sätt tanter gärna blir. 


Under försommaren flyttade den lilla Tyskan Jarla Del Camino Duro in på Uxås.
Vi hoppas hon ska bli en ny tillgång i kenneln.
För Jarla är livet ett enda stort party där allting är störtkul. En fantastiskt och älskvärd hund med rätt attityd som snabbt tog oss med storm.
loading...


I Mars tvingades vi fatta beslutet att låta vår vackra, glada lilla bomb Shiloh del Camino Duro somna in.
Vila mjukt fina "Silo"


Din flock

 

Hösten har åter igen kommit till Uxås. Criga från C-kullen fick stanna på Uxås för att bli Christians nya stjärna och ett tillskott i vår framtida avel. Med två unga tjejer fulla i bus är det tur vi har skog och sjö runt knuten.
En spännande tid står framför vår dörr med en dräktig Uxås Axi. Nya valpar och blivande Uxåsägare att lära känna. Det ser vi verkligen fram emot!!

I sommar har vi haft fullt upp med Tökks små busfrön Cobra, Calibra och Criga som föddes i Maj. Ljuvligt söta men ack vilka krokodiler! Lilla Calibra kommer att stanna på Uxås och bli Theréses träningskamrat.

Uxås Criga & Calibra
Uxås Criga & Calibra
Uxås Cobra
Uxås Cobra
Uxås Criga
Uxås Criga

I maj fick vi en ny liten familjemedlem på Uxås. Det var lilla Shiloh del Camino Duro som flyttade hit hela vägen från Tyskland. Förhoppningen med Shiloh är att hon ska bli husses nya träningskompis och ett nytillskott i aveln i framtiden.

Snart har även januari månad passerat. Vinter och snö är äntligen här till hundarnas glädje!!
Vi har också fått en gäst på Uxås. Uxås Axi är här på lite semester i väntan på att paras. Hon och Frasse har haft härliga dagar ute i snön. Axi uppskattar dock kylan och snödjupet lite mer än lilla Frasse.

Vi har kommit en bit in i December och allt är som det ska på Uxås. Hundarna mår bra och  nu hoppas vi alla  på minusgrader och lite härlig snö att tumla runt i.
Insidan på vårat nya hundhus är nästan klart och vi har påbörjat markjobbet för hundgårdarna. Samtidigt räknar vi ner veckorna till Uxås Axi ska börja löpa och parningen kan ske. Ska bli fantastiskt kul med valpar på Uxås igen :-)

Nog är det lite lyx att bo nästan granne med ett nedlagt dagbrott med långa, branta, sega backar av sand och grus. Perfekt att bygga upp muskler och kondition i. Och hundarna älskar lekarna i backarna!

Hösten har nått Uxås och vi kan blicka tillbaka till en härlig sommar med hundarna, barnen, sol och bad vid Gunnarsvattnet, lata dagar hemma i trädgården och äventyr i Dalarna och Hälsingland. Nu med hösten läggs nya växlar in. Träningen snäppas upp ett par steg. Vi ser också väldigt mycket fram emot den planerade kullen som vi tror mycket på. Dessutom ska en nybyggnad av tre nya hundgårdar ske. Och så inte att förglömma alla Uxåsare runt om i landet som vi ska följa i stort och smått!
Med dessa bilder minns vi på Uxås en härlig sommar och ser med spänning fram emot hösten 2015.

Hela Uxås Kennel har varit på en tvåveckorssemester genom Dalarna och Hälsingland. Hundarna har fått testat på allt från campingliv med liv och rörelse, vildmarksliv, utforskning av Bodarnegrottorna med barnen och mycket mer, och de har skött sig utmärkt!

I dag har vi varit och hälsat på hos Uxås Baltazar (Birk) och hans trevliga människor Anna och Cornel. Vi fick  en god fikastund och träffat en mycket trevlig hund.

Ett svalkande bad efter en svamptur i skogen

Varma sommardagar lockar till bad. Ingen älskar att bada mer än våran Tökk som verkligen fick fart på tassarna mot vattnet. Lille Frasse är däremot inget större fan av vatten och fick fundera länge och väl om han skulle våga sig i till barnen :-)

Som ler och långhalm, Piff och Puff, Humle och Dumle, Knoll och Tott, Helan och Halvan, Kråkan och Mamma Mu.....eller som Frasse och Tökk <3

Långturer i nya skogar är ett uppskattat helgnöje för både oss och hundarna. Lite kaffe, en grillkorv och hundar som får springa sig trötta. Den här gången gick turen till Lysevattnet.